• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Back to the start!

Als je een (nieuw) huis hebt gekocht of je wilt een ruimte opnieuw gaan inrichten is het belangrijk om een ruimte te gaan creëren waar het heerlijk is om te verblijven! De ruimte moet je omarmen en je een 'thuis-gevoel' geven. Om dat gevoel te creëren is het goed om te ontdekken wat voor jou werkt in een ruimte en wat jij belangrijk vindt in die desbetreffende ruimte. Zorg dat je duidelijk weet wat de functie van de ruimte voor jou gaat zijn en wat je met de ruimte wilt gaan bereiken. Dit zijn echt de belangrijkste eerste uitgangspunten om daarna verder de ruimte in te gaan richten.


Als je weet hoe je de ruimte wilt gaan gebruiken is de vervolgstap het organiseren van meubels. Welke meubelstijl past bij jou? Ga je voor industrieel of juist landelijk? Hierna ga je ook kijken wat passend is bij de ruimte qua raamdecoratie, decoratie voor de muren en voor welke bedekking op de vloer je wilt gaan.


Je kunt het makkelijkste met een ruimte aan de slag gaan door een plattegrond van de ruimte te hebben. Ga eens tekenen wat voor meubels je er in wilt hebben en maak verschillende tekeningen om te kijken wat wel en niet werkt: hoe kun je de ruimte zo functioneel mogelijk indelen. Voordeel van een nieuwbouwhuis is dat je vaak de plattegronden hebt dus dat scheelt al een hoop!


Hier krijg je nog enkele tips voor het creëren van een fijn woon-/zitgedeelte:

  • Als je een gezin hebt en de ruimte in huis, overweeg dan een woon-eetgedeelte met een heerlijke leefkeuken. Dir zal hierdoor het hart van het huis worden!

  • Om een eethoek zo functioneel mogelijk in te richten is het belangrijk een tafelvorm te kiezen die bij de kamer past. Bij een lange, uitgerekte eethoek past bijvoorbeeld heel goed een lange tafel.

  • Door gebruik te maken van een hoekbank creëer je een intieme, cosy zithoek. Het werkt sowieso heel goed om een zithoek te creëren vanuit één punt: werk dus bijvoorbeeld vanuit een rond vloerkleed waar je omheen meubels plaatst.

  • Als je een grote ruimte hebt kun je het beste meerdere hoekjes creëren, dus bijvoorbeeld een zithoek en een werkplek. Je kunt ook een extra, klein zithoekje rondom een openhaard opstellen waardoor je een extra zithoek hebt in huis.

  • Als je een zit- en eetruimte dicht bij elkaar kunt plaatsen kan dit voor extra sfeer zorgen in huis.

Welke tips ga jij toepassen in huis?

Tot de volgende blog.


Sweet love, XOXO Daisy

23 views0 comments

Recent Posts

See All