• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Binnenkijken bij...bij.anne.thuis

Vandaag hebben we een binnenkijker bij bij.anne.thuis. Anne heeft er naast een prachtige binnenkijker ook een persoonlijk verhaal van gemaakt. Lezen en kijken jullie mee?

 

Super leuk dat je m’n blog wilt lezen! Daisy had me al een tijdje geleden gevraagd, maar ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen en wat ik wilde vertellen! Het is een persoonlijk verhaal geworden, waardoor je mij beter leert kennen en hoe het komt dat ik nu zo lekker actief op Instagram ben! Ik zal bij het begin beginnen; ik ben Anne (30 jaar) en ik ben nu (bijna) 3,5 getrouwd met Jasper. Wij zijn al 9 jaar samen en hebben elkaar op vakantie op Kos ontmoet! We wonen met ons dochtertje Elisa (17 maanden) in Purmerend, op loopafstand van het centrum. Sinds 2 jaar ben ik echt actief met mijn Instagram account @bij.anne.thuis


Lees hieronder mijn verhaal!


Toen ik van de middelbare school kwam wilde ik eigenlijk binnenhuisarchitectuur gaan doen. Deze opleiding doe je op een kunstacademie en ik had daar niet de juiste feeling mee, echt veel te kunstzinnig om het zo maar te zeggen. Toen kwam ik via via op de opleiding Allround Styling op Academie Artemis en dat voelde meteen goed. De opleiding is gericht op mode, media, interieur en food, eigenlijk alles dus! In m’n vrije tijd werkte ik in een kledingwinkel en vond mode erg leuk. En ik ging ook stage lopen bij een modemerk, hoewel dat best goed beviel, vond ik het modewereldje eigenlijk helemaal niet zo leuk. Een tijd lang wist ik niet zo goed wat ik wilde en heb toen nog een fotografie opleiding gedaan, die mij eigenlijk ook iets te kunstzinnig was. Daarnaast werkte ik nog steeds in kledingwinkels en ben dat toen fulltime gaan doen. Interieur stond een tijdlang op een laag pitje, ons huis was vrij basic en ook tijdelijk, dus het had voor m’n gevoel niet zoveel zin om er echt werk van te maken.


Toen we in september 2016 in ons huidige huis gingen wonen, werd mijn contract niet meer verlengd. Er brak een rumoerige periode aan, we gingen namelijk in mei 2017 trouwen en daar stortte ik me volledig op om ervoor te zorgen dat die dag zo perfect mogelijk werd. We kwamen net terug van onze huwelijksreis en toen hoorden we dat mijn moeder niet te genezen longkanker had. De wereld stond op z’n kop, nog maar 2 weken daarvoor hadden we de mooiste dag van ons leven en toen ineens dit! Een tijdlang moest ik niet aan werken denken. Binnen was ons huisje prima, maar de tuin kon zeker wat gebruiken, dus dat werd ons volgende project waar ik m’n ei in kwijt kon. Met mijn moeder ging het steeds gelukkig stabiel, dus ging ik weer aan werken denken. En ja hoor; weer in een kledingwinkel.


Het was begin 2018 toen ik een positieve zwangerschapstest in m’n handen had, maar helaas was op de eerste echo te zien dat “het vruchtje” na 6 weken was gestopt met groeien. Weer een dikke tegenvaller.. Mijn werk was toen ook alweer gestopt door omstandigheden. En kort daarna had ik gelukkig weer iets gevonden. Helaas was een paar maanden later m’n baarmoeder nog niet schoon en moest ik nog worden geopereerd. Na de zomer heb ik eindelijk al m’n emoties een beetje een plekje kunnen geven en had ik er weer écht zin in.


Plannen werden gemaakt voor onze slaapkamer! Ik had een toffe webbing kast gezien bij Karwei en die moest ik natuurlijk hebben! We hebben 2 kledingkasten naast iedere kant van het bed geplaatst en op die manier slim met onze beperkte ruimte een gezellige slaapkamer weten te maken. En toen plots was daar weer een positieve zwangerschapstest! Hoewel ik in het begin echt wekenlang heftige bloedingen heb gehad, begon ik eindelijk weer te dromen! Er kon een babykamer worden ingericht! Het balletje begon steeds meer te rollen, ik had steeds meer plezier om te gaan veranderen, in te richten en met Instagram bezig te zijn!


Toen de babykamer klaar was, begon het volgende grote project! Onze niet geïsoleerde opbergzolder omtoveren tot een 3e slaapkamer! Er kwam een prefab dakopbouw op (eerst kon ik net aan in de nok staan) en dat zou Jasper verder vanbinnen afmaken. Elisa werd geboren en de zolder was nog niet af. Jasper was gewoon aan het werk en ‘s avonds en in de weekenden was hij op zolder bezig. En ik had aardig m’n handen vol met Elisa. Maar na de zomer was de zolder eindelijk klaar en kon ik eindelijk m’n “ding” doen: inrichten!Ik kreeg steeds meer de smaak te pakken en in 1 jaar tijd is hier aardig wat veranderd en vervangen in huis. Ik durfde eindelijk ook meer kleur in huis te gebruiken. Ik koos eerder vaak voor safe en uiteindelijk ging me dat juist vervelen in plaats van andersom wat ik juist altijd dacht! Ik kies nu vaker voor warme kleuren en materialen. Roze, terra, rotan, bamboe & hout.Elke keer als er weer iets veranderd word ik er zo vrolijk van! Stapje voor stapje wordt ons huis meer en meer een thuis! Als laatste grotere project hebben we een balkenrij met glijbaan in de tuin gemaakt, daardoor is er er meer diepte ontstaan en oogt de tuin gezelliger.


Op dit moment staat de hal hoog op m’n to-do lijstje. Er is daar weinig daglicht, dus wil ik de wanden daar lichter hebben, met een terra (wat we op zolder hebben) lambrisering. Beneden hebben we het niet erg ruim, maar uitbouwen en daarmee inleveren op de tuin staat ons erg tegen. Dus daarom zitten we er nu aan te denken om de keuken aan te pakken en die slimmer en praktischer in te delen. Wel met een keukeneiland, maar niet meer met de bar/tafel eraan, zodat we een mooie ronde of ovale tafel kunnen neerzetten.Plannen genoeg! En zo zullen er altijd weer nieuwe plannen komen! Of we hier voor altijd zullen blijven wonen? Geen idee! Maar ik voel me steeds meer thuis in ons huis en dat deel ik graag met jullie via Instagram! En voor degenen die zich afvragen hoe het met mijn moeder gaat? Dat gaat wonder boven wonder nog steeds stabiel. Met medicatie blijft het goed onder controle, hoewel dat absoluut geen pretje is natuurlijk. We blijven positief, want dit hadden we dit 3,5 jaar geleden niet verwacht! Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn verhaal te lezen en zo wat meer over mij te weten te komen!


Liefs, Anne

149 views0 comments

Recent Posts

See All