• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Binnenkijken bij... gastblogger Vanity @vstyle._

Hi allemaal,

'Wonen in de winkelstraat´ heeft mij gevraagd of ik een gastblog wilde schrijven op haar pagina ‘Binnenkijken bij´. Ik was laaiend enthousiast en ben maar gewoon begonnen! Wat leuk dat jullie mijn blog willen lezen, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.


Voorstelrondje:


Ik zal me even kort voorstellen: ik ben Vanity, 31 jaar en woon in het Zuid-Hollandse Moordrecht. Waar? In de buurt van Gouda, om het maar even makkelijk te zeggen. Ik woon samen met mijn vriend Toni en wij zijn sinds eind 2018 de trotse eigenaren van een lap grond, waar een nieuwbouwhuis, in de stijl van de jaren 30, gebouwd werd! Inmiddels zijn we al wat jaartjes verder en sinds september 2019 hebben we de sleutel gekregen kon het klussen beginnen. De details, zoals stress, keuzes, tegenslagen en tijd zal ik jullie besparen.

Is een nieuwbouwhuis echt zo leuk?

Het leuke aan een nieuwbouwhuis is, dat je alles in één keer naar je eigen stijl kan zetten! Maar is dit dan ook echt wel zo en is het ook echt wel zo fijn als het klinkt? Nou zeker weten, alleen het kost wel héél véél tijd en voornamelijk geduld. Vooraf wat moodboards maken en kleuren bij elkaar neerleggen, want hé het huis moet nog gebouwd worden. Dus ja, even checken hoe het licht valt voor de keuze van de vloer of muur, zit er niet in. Gelukkig hebben we beide (ja mijn vriend heeft ook zeker gevoel voor kleur en interieur) genoeg creativiteit en hebben we redelijk dezelfde smaak!

Kies de juiste kleur

Het complete plaatje van beneden tot boven en in de tuin hebben we zelf bedacht en deels zelf uitgevoerd of laten doen. En wat zijn we blij met het resultaat! Gewaagd, met zoveel kleur? Ach, wij worden er onwijs vrolijk van en je moet toch wat durven in het leven, een muurtje overschilderen is zo gebeurd toch?

Voor de basis van onze kleuren hebben wij ons laten inspireren door de pure kleuren van ‘Pure & Original’. Wij zijn naar ‘Esatto Wonen’ gereden in Rijnsburg en hebben ons laten inspireren en adviseren in deze prachtige zaak, echt een aanrader. De kleuren die we daar zagen zijn pure kleuren, dat wil zeggen de kleur op de staal, komt ook daadwerkelijk op je muur.


TIP: Neem je staal van je vloer en eventueel badkamer- of keukentegels mee, zo kan je direct een beslissing maken over de kleuren die passend zijn.


Budget-proof interieur

Voor de inrichting hadden we al een bepaalde stijl in gedachte, niet echt gericht op één stijl, maar meer een combinatie van diverse stijlen. De kleuren en materialen samen maken onze eigen stijl. Ik moet zeggen dit is aardig gelukt en we zijn er nog elke dag blij mee! Kies vooral wat jezelf mooi vindt en niet wat nu helemaal de trend is, want dit kan per jaar zo verschillend zijn.

Op meubeljacht hoefden we niet echt, aangezien ik in mijn vorige job werkte als filiaalmanager in een woonwinkel en ik hierdoor al veel leuke items had gescoord, die we gewoon mee verhuisd hebben. Verder hebben we dit aangevuld met leuke en betaalbare items van o.a. Kwantum, Leen Bakker, Karwei en Xenos. Duur hoeft niet persé beter te zijn, het gaat om je eigen gevoel met het item en of het passend is in jouw huis! Het voordeel van betaalbare items is ook, dat je het nog eens kunt verplaatsen of kan inruilen voor iets anders moois en je niet gebonden bent.Ik merk dat als ik eenmaal begin te tikken, ik zoveel kan vertellen! Dus wie weet tot een volgende blog! Bedankt voor het lezen en hopelijk heb ik jullie geïnspireerd en advies kunnen geven.

Laat je me weten wat je ervan vond? Wil je meer inspiratie opdoen, neem een kijkje op mijn Instagram!


Liefs Vanity @instagram.com/vstyle._
278 views0 comments

Recent Posts

See All