• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Binnenkijken bij...@huisinhetmidden

Vandaag hebben we weer een te gekke binnenkijker vind ik persoonlijk! We kijken vandaag namelijk binnen bij @huisinhetmidden.

Lees je mee?

 

Hi allemaal,

Toen ik gevraagd werd door Daisy (@wonenindewinkelstraat) om een gastblog te schrijven, was ik meteen enthousiast. Schrijven en interieur zijn twee van mijn passies. Ik neem jullie graag mee om een kijkje in mijn huis te nemen en ben benieuwd wat jullie van het interieur vinden en deze blog vinden.

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Marjolein, 25 jaar en woon in Noord-Brabant. In het dagelijks leven sta ik fulltime voor de klas als juf van een groep 3. Samen met mijn vriend, waar ik al 7 jaar gelukkig mee samen ben, woon ik in een nieuwbouwhuis. In januari 2019 ontvingen wij de sleutel van ons eerste huis. Na de nodige verbouwingen, was het tijd om het huis in te richten. Vanaf dat moment werd het interieur één van mijn grote passies, die ik tot voorheen nog niet ontdekt had. Ik wilde altijd al wat doen met deze passie en ben 4 maanden geleden gestart met mijn instagramaccount @huisinhetmidden, waar ik mijn interieur, trends en (budget)tips met mijn volgers deel.De stijl van ons huis

Wij hebben niet één specifieke smaak of stijl in huis. De stijl die het meest aanwezig is, is de industriële look. Maar daarnaast vind je ook moderne, Scandinavische en bohemian aspecten. Ik ben dol op verschillende invloeden en probeer deze bij elkaar te combineren. Om rust te creëren maak ik wel zoveel mogelijk gebruik van dezelfde materialen en kleuren. De basiskleuren in ons huis zijn: wit, zwart, bruin en goud. Alle muren in ons huis zijn wit en daar hebben wij bewust voor gekozen. Dat klinkt heel ‘steriel’ of ‘koud’, maar dat is het niet. Het geeft ons rust dat alle muren wit zijn. Ik zie het altijd als een ‘schildersdoek’. Door aan de muren wandplanken, spiegels en schilderijen te hangen, doorbreek je het. Daarnaast kun je door de juiste kleuren en materialen warmte creëren in huis. In ons huis vind je qua materialen voornamelijk hout, metaal en leder. Wij hebben een cognac lederen bank en in dezelfde stijl en kleur hebben wij eetkamerstoelen. Dit zorgt voor eenheid in de ruimte.

Budgetproof wonen

Een van de kenmerken van onze woning is dat alle items in huis budgetvriendelijk zijn. Toen wij in ons huis kwamen wonen, waren wij beide net student ‘af’ en net begonnen met onze baan. Om die redenen hadden wij een strak budget voor ons eerste huis. Ik ben altijd al een koopjesjager geweest, dus zag dit alleen maar als een leuk project. Ik ben begonnen met het verdelen van ons budget over verschillende ‘potjes’ voor de woonkamer, keuken etc. Ik vond het belangrijk dat we het samen eens waren over de uitgaven. Wij vonden beide de benedenverdieping belangrijker dan de bovenverdieping en hebben daar eerst de focus op gelegd. Voor de slaapkamer kozen we ervoor om de spullen uit mijn oude kamer mee te nemen en deze een nieuwe look te geven. We hebben ze opgeschuurd, een nieuwe kleur gegeven en op de kasten nieuwe greepjes geplaatst. Voor beneden zijn we met ons budget aan de slag gegaan. Als je goed zoekt, dan vind je prachtige items voor een goede prijs. Onze items in huis komen voornamelijk van de Kwantum, Leenbakker, Xenos, Karwei, Ikea en Action. Ik ben net zo enthousiast over de kwaliteit van deze winkels, dan van woonwinkels van het duurdere segment. Duurder is niet altijd beter. Nu in de loop van de jaren vernieuwen wij steeds meer spullen, maar knappen wij ook nog steeds spullen op. We proberen daar een goede balans in te behouden.

Ik hoop dat ik jullie met mijn gastblog heb kunnen inspireren. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Wil je meer inspiratie opdoen, neem dan een kijkje op mijn instagramaccount @huisinhetmidden.

Liefs Marjolein


84 views0 comments

Recent Posts

See All