• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Binnenkijken bij...@huisje133

Updated: Oct 23, 2020

Vandaag hebben we echt een te gekke binnenkijker! We kijken binnen bij Marit. Kijk je mee?

 

Wat gezellig dat je op deze pagina bent gekomen! Wonenindewinkelstraat vroeg mij om een blog te schrijven voor haar rubriek ‘Binnenkijken bij’ en dat vond ik hartstikke leuk! Ik heb meteen mijn pen en papier gepakt (nou ja, eigenlijk mijn laptop en toetsenbord) om aan de slag te gaan. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren met mijn blog over het interieur van ‘onze’ sfeervolle jaren 30-woning.


It’s me

Mijn naam is Marit Hoekstra en ik woon samen met mijn vriend in Drachten. Ik ben 26 jaar en woon nu 2,5 jaar samen in deze sfeervolle jaren 30-woning. De scherpe lezer heeft in het stuk hierboven ‘onze’ tussen aanhalingstekens zien staan. Wij huren dit huis namelijk particulier. Daarover later meer.

Ik sta fulltime voor de klas in groep 3/4. “Wanneer je hobby je werk is, ben je nooit aan het werk” Dat dus. Ik geniet en krijg energie van die lieve kleine koters. Verder zijn al mijn hobby’s in bovenstaande foto te zien. (Oké, slapen niet, dat is ook één van mijn hobby’s). Interieur, fashion en koffie drinken. JA. Kan koffie drinken een hobby zijn? Nou en of! Ik ben er gek op. Alleen? Met gezelschap? Thuis? Op terras? Allemaal prima, zodra het maar met ’t zwarte goud is. Koffie dus. Mensen vragen wel eens of we dat vroeger op de paplepel kregen. Het is namelijk echt zo’n ‘Hoekie’-dingetje. (Familie Hoekstra-dingetje).

Sinds iets langer dan een jaar is bezig zijn met ons interieur en het fotograferen ervan ook een grote hobby van mij geworden. Het aanmaken van een Instagram pagina bracht het enthousiasme alleen maar verder omhoog. Binnen de kortste keren vloog het volgeraantal omhoog en kreeg ik toffe samenwerkingen. Ook daar vertel ik wat over in deze blog.


Misschien ken je mij van mijn Instagram pagina @huisje133 (…die ene pagina met die zwarte varen als profielfoto), misschien ken je mij niet, des te meer reden om door te lezen.)


How it started…

Wij zijn 2,5 jaar geleden komen wonen in dit sfeervolle stulpje. Wij huren dit huis particulier en zijn gevraagd om goed op dit huis te passen. Nou en of doen we dat! Dat kan toch ook haast niet anders? Het zoeken naar mooie meubels en accessoires en vervolgens stylen ervan heeft mij altijd al geboeid. Op mijn slaapkamertje bij mijn ouders van 12 m2 wisselden regelmatig meubels en accessoires van hun plek. Het was logischerwijs een feestje om in dit ‘grote mensen-huis’ aan de slag te gaan! Denk maar niet dat er bij ons in huis dingen for ever op dezelfde plek staan (tot grote ergernis van mijn vriend). Ik kan wel zeggen dat interieur inmiddels een hobby geworden is van mij. Het creëren van een warm, gezellig binnenkomen en het schieten van mooie plaatjes ervan doe ik heel graag!


Details

Daar zit ons interieur vol mee. Deze jaren 30-woning is eigenlijk ‘niet echt’ een jaren 30-woning en toch ook wel! Het huis is, op de prachtige gevel na, een aantal jaar geleden volledig plat gegooid en opnieuw opgebouwd in de jaren 30-stijl. Petje af voor onze huurbaas. Wat een sfeer is hieraan toegevoegd, in het bijzonder met de prachtige kamer ensuite met glas in lood-deuren. En toch ook de voordelen van een goede isolatie. Couldn’t be better.

Die details beginnen in de hal. Prachtige kaders en lijsten. Ik bracht er persoonlijkheid in door een fotowand op hout toe te voegen en een lamp met rookglas van IKEA. Spiegeltje om mijn haar te checken en mijn lippenstiftje op te doen, voordat ik de deur uit stap en that’s all. Less is more. Vind ik.Wanneer je deze deur op links met glas in lood door loopt, beland je in de woonkamer. Wat meteen opvalt, is de enorme kamer ensuite met glas in lood-deuren in het midden. Het plafond is 3,10 meter hoog en dat maakt de woonkamer erg ruimtelijk. De afscheiding d.m.v. de kamer ensuite is een perfecte manier om de woonkamer en eetkamer van elkaar te scheiden. (En wanneer je elkaar even zat bent, doe je de schuifdeuren gewoon even dicht. Ideaal.). Wat anders een grote holle ruimte zou zijn, is nu een gezellige ruimte vol verrassingen.De kamer en suite breekt een lengte van 13 meter van vensterbank tot keuken. Je loopt van woonkamer door de eetkamer naar de keuken. Alles met elkaar verbonden met fijne lichte kleuren. In de eetkamer kozen wij voor een prachtige kleur op de muur. Wij kozen eerst voor een donkerdere tint, maar onze huurbaas, schilder van beroep, raadde ons een lichtere kleur aan in verband met lichtinval in de ruimte én het grote oppervlak. Wij hebben nog geen moment spijt gehad van deze kleur, en hebben ‘m ook vervolgens in de keuken en in de slaapkamer toe laten voegen. De kleurcode is: S 2005-G50Y.De Keuken


Dé plek voor gezelligheid. Dé plek waar ik altijd sta. (Niet dus). Wij houden beide enorm van eten en ook van nieuwe dingen uitproberen. We lusten alles (pff oké, nee wij houden niet zo van gekookte aardappelen…) en eten vaak nieuwe gerechten. Wij hebben ook een top taakverdeling thuis: Mijn vriend kookt en ik eet het op. Petje af voor mijn vriend. Hij zet altijd heerlijke dingen op tafel!

Dezelfde details lopen door in de keuken. Met een ietwat andere kleurtint dan de kamer ensuite, maar met fijn daglicht door het grote raam. 4 keukenweetjes:

· Ik kook dus nooit. Bakken doe ik dan weer wel ;)

· Wij eten nooit uit pakjes.

· In onze fruitschaal ligt altijd alleen maar groente.

· Er gaan heel wat boompjes kruiden door per maand.


Woonstijl

Wanneer je aan mij vraagt wat onze woonstijl is, vind ik dat erg lastig te beantwoorden. Er zijn veel woonstijlen die ik erg mooi vind en graag combineer. Ik zie ons interieur als een ratatouille van stijlen. Wanneer ik het zou moeten omschrijven, kies ik toch voor modern jaren 30 met een scandinavische touch.

Mijn grote liefde

Nee.. Niet mijn vriend. Nou ja, ook natuurlijk. (Wij houden het al bijna 9 jaar met elkaar uit). Maar een ándere grote liefde! Een grote liefde van 2,55 meter. Degenen die mij kennen weten waar ik het over heb. De woonkamer, de entree wordt gevuld met een prachtige Strelitzia van 2,55 meter. Groot, stoer en aanwezig. Lekker groen, I love it. Ons huis heeft een plafond van 3,10 meter hoog, dus ik zocht iets groots! Uiteindelijk viel mijn oog op de familie Strelitzia, en dan specifiek op de Strelitzia Reginae, vanwege het mooie kleur blad. We vonden een pareltje in Luttelgeest en besloten deze op te halen, ‘gewoon met een aanhangwagen achter de auto’. Na het plaatsen van een aantal foto’s op mijn Instagrampagina zijn er al meer mensen naar Strelitziakwekerij Blok gereden om zo’n mooie paradijsvogel-plant te scoren. Op het moment van typen krijgt de plant zijn tweede lichting paradijsvogels. Super speciaal.Samenwerkingen

Instagram. De plek waar enthousiasme voor interieur veel groter is gegroeid. Ik ben mijn Instagrampagina ‘huisje133’ begonnen, omdat ik mijn privé-account niet wilde bombarderen met foto’s van ons huis. Ik merkte dat ik anderen kon inspireren met mijn foto’s, maar mijn privé-account wilde ik ook graag privé houden. Foto’s van ons huis komen dan niet verder dan je eigen volgers. En dát leek me nou zo leuk.

Inmiddels meer dan een jaar verder. Veel leuke mensen ‘ontmoet’ en ontdekt dat er een hele wereld achter Instagram zit.

Ook ben ik veel leuke samenwerkingen verder. Ik heb samengewerkt met grotere, maar ook minder grote bedrijven of pagina’s. Vragen, verzoeken en gesprekken met bedrijven ontstonden ‘gewoon’. Zodra je zelf actief bent, vinden bedrijven je wel. Je kunt zelf ook bedrijven aanschrijven en ze vertellen wat je hen kunt bieden. Fair enough, heb ik dat ook gedaan.. Maar het leukste is toch om je telefoon te openen en te zien dat er een mailtje binnengekomen is speciaal voor jou.

‘Grote’ samenwerkingen waren bijvoorbeeld met Posterstore, Bloomon, Geurwolkje. Maar ook heb ik hele gezellige ‘kleinere’ webshops leren kennen en mee samen gewerkt: Juutswoonwinkeltje, Mevrouw.de.beer, Sweety.handgemaakt. Eigenlijk moet je nooit namen noemen, want dan vergeet je andere leukerds.

Alle samenwerkingen zijn te zien op mijn Instagrampagina onder het kopje ‘Collabs’.

Posterwand

Één van de samenwerkingen was met Posterstore. Ik mocht posters (en lijsten) uitkiezen in ruil voor een post en een aantal story’s op mijn Instagram pagina. Ik wilde al een hele tijd een mooie gallerywall in huis, dus dit was het moment om me daaraan te wagen. Een kijkje op de website maakte het alleen maar lastiger. Er. Is. Zo. Veel. Keus. Laat ik nou net een moeilijke kiezer zijn. Ga ik voor kleuren? Of zwart wit? Of zandkleur? Ga ik voor zwarte lijsten? Of hout kleurige? Een tijdje wikken en wegen, laptop erbij pakken én weer aan de kant leggen, maakte dat ik uiteindelijk tot een mooie posterwand ben gekomen. Dit heb ik als volgt gedaan:

· Ik ben inspiratie op gaan doen op de website en Instagram.

· Aangezien wij thuis nét een mooie hoek hadden gecreëerd in huis met rotankleuren, droogbloemen (bureau weg, webbing kastje op de plaats…), koos ik ervoor om posters te kiezen in zandkleur. Ik wilde er een samenhangend geheel van maken.

· Ik vroeg mijn vriend wat hij er van vond…. ‘Ik vind alles prima hoor, zolang er maar een mooie vrouw bij zit…’. Nou, dat kon geregeld worden. Ze hebben prachtige ‘classy’ posters. Het paste mooi bij de andere posters die ik al op het oog had. Fijn. Iedereen blij.

· Ik heb meerdere posters uitgekozen en de afbeeldingen op mijn laptop in een bepaalde collage gezet in de goede verhoudingen. Zo kon ik zien of de posters mooi bij elkaar zouden staan. Zo kon ik ook switchen tussen de posters. Een te donkere poster weg, of ruilen met een andere poster aan de andere kant.

· Ook kon ik zo nog wisselen met de formaten van de lijsten. Ik heb ervoor gekozen om een posterwand te maken die nét niet symmetrisch is. Een beetje speels.

Uiteindelijk koos ik voor zwarte lijsten. Dit als tegenhanger van de zandkleurige posters en passend bij de zwarte kast die in dezelfde ruimte staat.

(Op mijn Instagram pagina staat een hoogtepunt met een vlog over deze posterwand).

Het resultaat:Wat ik nog graag zou willen veranderen…

Op dit moment ben ik bezig met het stylen van de bovenverdieping. De slaapkamer is bijvoorbeeld een hele mooie ruimte, maar daar hebben we nog nooit zoveel mee gedaan. Stap 1 was een mooie Pax-kast van Ikea.

…. Met zo’n mooie sieradenlade… (Dat dit op de slaapkamer moest, zal menig vrouw wel begrijpen denk ik).

De volgende stappen zijn het gezellig maken van de slaapkamer en wat meer sfeer toevoegen. Het resultaat volgt vast snel.

Daarnaast zijn we heel druk bezig met bedenken of we de voorkamer ook beter kunnen indelen, aangezien we nu maar ruimte hebben voor een kleine bank en een kleine tv-meubel. Hoe we dat gaan doen en óf we dat gaan doen, is nog allemaal koffiedik kijken. Maar dromen mag altijd….. 😉

Nog één leuk weetje dan…

Zoals iedereen hebben wij allemaal accessoires in huis. Maar naast kussentjes, kleedjes, kaarsjes, hebben wij ook een fiets in huis staan. Een fiets? Ja echt! Mijn vriend heeft zelf een fiets gebouwd. (Wat ik hem ook niet na doe trouwens…..). Deze fiets is zó mooi! … dat ie van mij in huis mocht staan. Op één voorwaarde. Dat hij netjes wordt gepoetst voordat ie binnengezet wordt. Dat wordt dan ook keurig gedaan! Dus… staat hij nu mooi te shinen in het midden van de kamer ensuite.


Thank you

Wanneer je hier nog steeds aan het lezen bent, ben ik trots op je! En ben ik je dankbaar. Je hebt een hele lap tekst gelezen. Ik heb genoten om deze blog te schrijven onder het genot van een kopje koffie. En nog één. En nog één. Hoe kan het ook anders?

Meer lezen? Op mijn Instagram pagina @huisje133 deel ik interieurplaatjes met een leuke caption. Ik houd van gezelligheid/afwisseling en humor op mijn pagina. Maar ook van persoonlijkheid. Schroom niet om te volgen, dat vind ik harstikke leuk! En ik ben benieuwd wat je van deze blog vond. Let me know!

See you!

Xx Marit @huisje133

https://www.instagram.com/huisje133/?hl=nl

723 views3 comments

Recent Posts

See All