• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Binnenkijken bij...Landelijkbijlin

Hey allemaal, vandaag weer een leuke binnenkijker. Lees en kijk je mee?

 

GASTBLOG

De vraag of ik een gastblog wilde schrijven. Huh een blog..ik. soms vind ik het stukje bij mijn Instagram post al lastig, laat staan een hele blog. En waar moet ik het dan over hebben? Nou over jezelf, of over je huis was het antwoordt. Stof tot nadenken. Maar oké ik ga het proberen. En het leek mij leuk om jullie mee te nemen in het proces hoe ik tot de keuzes kom om bepaalde dingen in huis te doen met kleuren en inrichting.


EVEN VOORSTELLEN.

Maar allereerst zal ik mijzelf bij jullie introduceren. Ik ben Lin van @landelijkbijlin . 36 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van 6. In 2019 kochten wij onze volledig onbewoonbare boerderij. Eigenlijk rijp voor de sloop, maar omdat de boerderij monumentaal is was dit geen optie.


Na een half jaar full time verbouwen was de boerderij weer bewoonbaar. Althans, we hebben een woonkamer, kleine badkamer, en 2 slaapkamers. Zo konden wij in mei 2020 eindelijk verhuizen. Op dit moment zijn we bezig de rest van het huis te verbouwen. De druk is van de ketel. En proberen we elke keer weer een stukje af te ronden.


JE MOET ER EVEN DOORHEEN KIJKEN.

Het huis was volledig gestript, 1 grote kale ruimte, geen water, geen stroom. Dan moet je echt goed nadenken hoe je dat aan gaat pakken. Kunnen visualiseren. En er echt doorheen kunnen kijken. Geld voor een architect vonden we zonde, en bedachten dat we dat zelf wel konden uitvogelen. Avond aan avond hebben ik samen met mijn man gezeten. Tekenen, bedenken, en weer opnieuw beginnen.De keuken wilde ik centraal in de ruimte, een verbinding tussen voorhuis en boerderij. De keuken is zelf ontworpen. We wilde graag een houten keuken. Maar bij een gewone keukenwinkel was dit niet te krijgen. Volledig op maat vonden we te duur. Dus uiteindelijk hebben we het binnenwerk van de keuken bij een reguliere keukenwinkel gekocht, en de fronten op maat laten maken. Ik was zo blij als een kind met het eindresultaat. Stoer, landelijk en toch nog redelijk strak.


Voor de trap gelde eigenlijk het zelfde, omdat de meest gunstige plek in het midden van het huis was. Heb ik ook zelf een ontwerp gemaakt. Hij kwam zo pontificaal in het zicht, dus mocht t ook wel een sierlijke trap worden. In de zelfde stijl als de keuken. Onbewerkt eikenhout met stoere ijzeren spijlen. Net als de grepen in de keuken. Je laat elementen terug komen, dat werkt verbindend en creëert eenheid.


BASIS OM OP TE BOUWEN.

Oké de basis was er nu. Een grijze gevlinderde betonvloer, een eikenhouten keuken en een eikenhouten trap. Het zwarte metaal van keuken en trap gaven de doorslag om al het houtwerk zwart te maken. In het voorhuis waren nog veel authentieke elementen aanwezig. Door deze zwart te maken benadrukte ik het klassieke sfeertje. Hoge monumentale ramen, het zwart maakt t meteen statigerToch miste ik echt nog wat warmte, door veel te bladeren in 1 van mijn favoriete magazines was ik er snel uit dat grijs mijn basis moest worden wat kleur betreft. Ik hoor je bijna denken "wat saai" maar door te kiezen voor kalkverf krijg je veel structuur op de muur. Het geeft een mooie velvet achtige finish waardoor een muur gaat leven. Uren heb ik doorgebracht op de vloer met al mijn staaltjes. Toen de zon scheen, toen het regende, met bewolking voor in het huis, achter in het huis. Paste alles wel bij elkaar. De ene grijs is een koele tint de andere grijs is een warme tint. Heb toen gekozen voor de kalk verf van pure and original. Warme grijstinten die mooi op elkaar aansluiten.


ALS ALLES SAMENKOMT.

Zo mooi als langzaam aan alles bij elkaar komt. Je hebt het in je hoofd. Maar het blijft toch altijd spannend hoe het in de praktijk uitpakt. Ik hoor de schilder nog zeggen "weet je het wel zeker, de hele woonkamer in zo'n donkere kleur" maar juist doordat je kiest voor een donkere kleur in een wat grotere ruimte krijg je meer sfeer.Ik hou van een landelijke soms wat sobere inrichting, dus ook onze meubels hebben neutrale tinten. Grijs met veel doorleefd hout en meer natuurlijke materialen. Ik kies er zelf voor om kleur toe te voegen met plaids, kussens en kaarsen. En dit mee te veranderen met het seizoen. Je basis is daardoor rustig. Maar makkelijk aan te passen in sfeer.


Interieur is mijn passie. En dit huis geeft mij de mogelijkheid om me heerlijk uit te leven. Instagram, pinterest, en magazines zijn mijn grootste inspiratie bronnen. Vind het dan ook heerlijk om bij mensen binnen te kijken met dezelfde passie als ik.


Ben je benieuwd naar meer plaatjes van mijn huis en interieur, of heb je vragen bezoek me dan op Instagram via @landelijkbijlin120 views0 comments

Recent Posts

See All