• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

De keuken in je huis: budgetproof oplossingen

Lieve allemaal,

Vandaag staat deze blog in het teken van de keuken. Benieuwd geworden en zin om inspiratie op te doen? Lees dan vooral verder.

 

De keuken, de plek waar je kookt maar in sommige huizen ook de plek waar je leeft. Een heerlijke woonkeuken waarin ook gewerkt wordt, gegeten en gelachen. Of juist een keuken die een verbinding heeft met de woonkamer waardoor je tijdens het koken ook nog met gasten in gesprek bent.


En die keuken met kookeiland en barkrukken waardoor de keuken als een zoete inval wordt beleefd en er even geproefd en gelachen wordt tijdens het koken. De keuken kan allerlei functies hebben en het kan dus ook echt het hart van een huis zijn.


In deze blog geef ik je wat tips om je keuken, als die niet meer helemaal naar je zin is, budgetproof te stylen. Een hele nieuwe keuken kan al flink oplopen maar met wat goedkopere en simpele oplossingen kun je hem ook helemaal aanpassen. Klinkt goed toch? Hier komen ze, die tips:

  1. Stel dat je eigenlijk je kastjes nog super mooi vindt, de apparatuur nog in goede staat is maar alleen het aanrechtblad je niet aanstaat... dan is de optie om voor een nieuw aanrecht te gaan. Je kunt deze helemaal op maat laten maken, met nieuwe spoelbak en het is zo goed als nieuw. Een nieuw aanrechtblad kun je zo duur maken als je zelf wilt. Ga je voor een uniek aanrecht met details of voor een strakke? It's up to you!

  2. De kastjes vindt je ouderwets ogen, ze zijn niet jouw kleur of ze zijn wat beschadigd. Kan allemaal! De oplossing hiervoor kan zijn om de deurtjes te laten spuiten of te laten wrappen. Je keuken lijkt hierna zo goed als nieuw.

  3. Mocht je de handgreepjes zat zijn en ze ouderwets vinden kun je op zoek gaan naar nieuwe greepjes. Het is onvoorstelbaar hoe nieuwe greepjes jouw keuken een hele nieuwe look kunnen geven. Je kunt je keuken hierdoor bijvoorbeeld ook moderner laten lijken. En handgreepjes zijn er ook in alle soorten, maten, kleuren en prijsklasses. Wat past bij jou?

  4. De achterwand van de keuken is ook best een sfeerfactor. Je kunt wat meer uitpakken door het opnieuw te betegelen, of het juist een likje verf te geven (let op: wel speciale verf voor tegels bijvoorbeeld). Je kunt alleen achter het fornuis tegelen of de gehele achterwand. De keuze is reuze zullen we maar zeggen!

  5. Kastjes of plankjes zat: maak hierin een andere keuze door voor een andere wandplank te gaan bijvoorbeeld. Dit kan echt de sfeer veranderen. Je kunt op deze wandplank voor je mooiste keukenaccessoires gaan of juist groen toevoegen met wat kruiden in mooie potten.

  6. Last but not least: accessoires. Je kunt ook echt met accessoires je keuken oppimpen en wat meer jouw smaak maken als je budget even niet zo hoog is. Zo kun je de keuken meer betrekken bij je woonkamer bijvoorbeeld. En dat alleen met de goede accessoires... klinkt top toch?

En

ja, je kunt ook alle bovenstaande 6 stappen doen natuurlijk of combinaties hierin maken. Uiteraard kun je ook gewoon de keuze maken voor een hele nieuwe keuken, maar op deze manier is het voor je budget wat vriendelijker.

Heb jij gelijk inspiratie gekregen? En ga jij nu direct aan de slag met keuken? Ik ben benieuwd. Laat je het hieronder even weten?


Liefs, Daisy


26 views0 comments

Recent Posts

See All