• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd!


Lieve lezers,


Vandaag eens een blog die gaat over je huis en hoe je die opgeruimd houdt. Dit thema komt niet zo maar voorbij. Ik hoor namelijk heel vaak van vriendinnen: je huis is zo lekker opgeruimd. En, een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maar een ander voordeel is ook dat je huis fijner kan aanvoelen als het opgeruimd is. Daarom dacht ik: hoe leuk is het als ik mijn opruim-tips deel. Bij deze dus! Lees je mee?

 

Tip 1:

Zorg dat je spullen een vaste plek hebben. Dit klinkt heel erg simpel, maar het werkt zo fijn. Enerzijds weet je direct waar iets ligt. Anderzijds weet je ook waar je het terug moet leggen als je het niet meer gebruikt. Zorg dus ook dat je dit gelijk doet! Op deze manier blijft het lekker opgeruimd.


Tip 2:

Zorg dat je eens in het kwartaal papieren uitzoekt, maar bijvoorbeeld ook tijdschriften of je kruidenpotjes. Heb je die bepaalde papieren nog nodig? Kijk je echt nog in die tijdschriften? Zijn al je kruiden (of alle spullen in de koelkast of in de kastjes) nog houdbaar? Zo niet, gooi het lekker weg. Ook kun je bijvoorbeeld belangrijke papieren in een map stoppen, eventueel met tabbladen om zo snel inzicht te hebben (bijvoorbeeld in je hypotheek). Maar wees kritisch: heb je het nodig of heb je het inmiddels ook online? Ik probeer zo ook altijd naar mijn tijdschriften te kijken: heb ik ze nog nodig, of zijn ze echt oud? Zo nodig kun je er nog iemand anders blij mee maken.


Tip 3:

Ontspullen: ga eens in het halfjaar of jaar eens je spullen langs. Gebruik je nog alles? Heb je nog alles nodig? Zo niet, bedenk dan: kan ik er een ander blij mee maken of als het echt niet meer bruikbaar is: kan het beter niet weg? Een overload aan spullen kan als rommelig ogen en heb je echt alles wel nodig? Ik doe dit ook altijd met mijn kleren. Kan dit mee op vakantie en dan weggegooid worden? Of vind ik dit echt nog heel leuk voor volgend jaar? Ik heb vaak op vakantie een stapeltje kleren mee die prima voor op vakantie zijn, maar lekker achterblijven daar. Scheelt mij altijd een was bij terugkomst!Tip 4:

Probeer je aanrecht niet vol te zetten met kopjes, borden of je glazen maar zet ze direct in je vaatwasser. En papier? Gooi dat 1 keer per dag in de papier-kliko. Of zorg ervoor dat je direct afval scheidt en dus ook in de prullenbak gooit. Je ziet heel vaak dat een aanrecht voor van alles kan dienen, maar opgeruimd is wel zo prettig. Ook om dan te koken of lekker je ontbijt klaar te maken. Zorg dat je de pot cruesli direct in de kast zet of het pak yoghurt direct in de koelkast zet.

 

4 tips waar je hopelijk mee uit de voeten kunt! Heb je er iets aan gehad? Ik hoor het graag van je! En vond je het leuk om eens zo'n blog te lezen? Laat het maar weten!


Tot snel bij een nieuwe blog.


Liefs, Daisy (Wonen in de Winkelstraat)

20 views0 comments

Recent Posts

See All