• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Je hal als binnenkomer!

Lieve allemaal,

Lang geleden dat ik een blog schreef maar vandaag is er dan weer één. De blog van vandaag staat in het teken van de hal. Lees en kijk je mee?

 

Je komt een huis binnen via de hal. Je eerste indruk, het eerste gevoel bij een huis... het wordt allemaal bepaald door de hal. Ondanks dat de hal je dit gevoel of indruk kan geven is het vaak een ondergeschoven kindje. De woonkamer, keuken en slaapkamer worden als eerste aangepakt en dan eventueel de badkamer. Iets aan de hal doen komt bij veel mensen dan ook niet altijd in gedachte. Toch is dit wel belangrijk om jezelf ook een gevoel van geborgenheid en thuis komen te geven.De hal kan er in alle soorten en maten zijn. Zo kan een hal ook het middelpunt van een woning zijn waarin de trap naar de bovenverdieping is, of de hal is maar heel klein. Omdat je er niet lang verblijft kun je juist met de hal ook uitpakken. Denk aan dat leuke behang wat je erg mooi vindt maar te spannend voor in de woonkamer. Of een kekke kleur. Het kan wat dat betreft allemaal.


Een hal geeft dan ook vaak de persoonlijkheid weer van de bewoners en wie er wonen en wat ze belangrijk vinden. Je ziet er wat persoonlijke spulletjes staan en soms ook herinneringen.

Je kunt in de hal juist ook de sfeer doortrekken die er in de kamer na de hal aanwezig is waardoor de hal en bijvoorbeeld woonkamer één worden. Zo voelt je hal als een warme deken waarna die warme deken in de woonkamer nog wat warmer wordt.


Planten in de hal zijn ook een goed idee! Ze geven zuurstof en omarmen je ook direct bij binnenkomst. Mocht je hal nou niet geschikt zijn voor echte planten kijk dan eens voor een nepplant. Tegenwoordig zijn er al nepplanten die niet meer van echt zijn te onderscheiden.


Na het lezen van deze blog heb jij vast genoeg inspiratie gekregen voor het aanpakken van je hal. Hoe ga jij hem inrichten, persoonlijker maken of juist iets geks doen? Laat het weten, ik ben er reuze benieuwd naar.


Tot een volgende blog.

Liefs, Daisy15 views0 comments

Recent Posts

See All