• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Je vloer als middelpunt!

Vloeren, iets waar je niet omheen kunt als je een woning in stapt. Het valt gelijk op en de vloer is sfeerbepalend. Als je over de vloer loopt kom je van alles tegen, van banken en kasten tot mensen. De vloer heeft dus een hoop te verdragen. Maar daarnaast wil je ook dat de vloer bij je huis past en bij je woonsmaak.
Er zijn een hoop verschillende mogelijkheden in vloerafwerking: houten vloeren, laminaat, PVC, tapijt en ga zo maar door. Hieronder worden enkele vloeren kort toegelicht.

  • Houten vloeren: een houten vloer bestaat in zijn simpelste vorm uit houten balken waar planken over zijn gelegd. Het is voor een houten vloer ontzettend belangrijk dat de ondervloer in orde is zodat de houten vloer er overheen stabiel is. Een houten vloer vraagt wel om onderhoud, bijvoorbeeld met een olie. Maar oh, wat geeft een houten vloer je huis karakter!

  • Laminaat vloeren: als een houten vloer boven je budget is, kun je voor laminaat gaan. Laminaat kan goed tegen krassen en slijtage. Laminaat is er in alle soorten kleuren en dessins te krijgen waardoor die in iedere ruimte passend kan zijn (behalve de badkamer, vanwege het vocht). Om geen lijm te gebruiken kun je voor kliklaminaat gaan en je kunt zelfs kiezen voor een V-groef of een reliëf.

  • Gietvloeren: razend populair op het moment, de gietvloer. Met een gietvorm is er geen naadje zichtbaar en strakker kan je vloer niet worden. De meest voorkomende gietvloeren zijn epoxy en polyuethaan vloeren. Epoxy is een kunsthars en ten opzichte van de polyuethaan vloer is deze goedkoper en kan deze verkleuren door zonlicht. Bijkomend voordeel van de polyuethaan vloer is dat hier ook vloerverwarming onder geplaatst kan worden.

  • Tapijt: tapijt is er in verschillende soorten materialen, kleuren en structuren. Tapijt kan bestaan uit wol, kokos, synthetisch materiaal of katoen of een mix van deze materialen.

  • Vinyl: een vinylvloer bestaat voornamelijk uit zuivere PVC en de kwaliteit is afhankelijk van de zuiverhuid van het PVC. Een PVC vloer is uiterst geschikt tegen water en is ook slipvast. Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren, patronen en dessins: van metaallook tot houtlook.Nu je iets meer weet over de verschillende soorten vloeren, ga je zelf ook voor een nieuwe vloer? Of denk je: ik heb die vinylvloer liggen en die ligt er nu dus prima? Ik hoop in ieder geval dat je weer flink geïnspireerd bent door deze blog en van jouw huis een echt thuis kunt maken.


XOXO, Daisy
23 views0 comments

Recent Posts

See All