• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Moodboards!

Als interieurstylist werk je met moodboards. Door gebruik te maken van een moodboard kun je voor de klant een sfeer oproepen zodat de klant duidelijk heeft wat er met de ruimte zal gaan gebeuren. Een ander woord voor een moodboard is dan ook wel een sfeerboard.

Door in een moodboard alle elementen terug te laten komen, kun je als interieurstylist je ideeën overbrengen en de klant kan zo gerichter feedback geven.

Naast dat het voor een interieurstylist handig is, kan het ook voor jou fijn zijn om een moodboard te maken omdat je hierna gericht kunt gaan shoppen. Bijkomend voordeel is dat je ook doelgerichter kunt gaan woonshoppen.


'Een moodboard kan je creativiteit en je fantasie stimuleren, je ideeën op een rij zetten en zicht geven op de door jou gewenste stijl.'


Maar hoe maak je dan precies een moodboard en waarmee? Je kunt dit al met tijdschriftenknipsels doen, stofmonstertjes, verfmonstertjes of als je 'out of the box' denkt met vakantiesouvenirs. Als je uit meerdere tijdschriften of winkels stalen hebt zorg je ervoor dat je woonvisie breder wordt en je hierdoor duidelijker krijgt wat je er mee wilt gaan bereiken. Om het moodboard ook een gevoel mee te geven zou je kunnen gaan voor opmerkingen zoals 'gastvrij' en 'landelijk'. Deze opmerkingen geven het moodboard een extra dimensie mee.Als je zelf aan de slag wilt, neem dan de tijd om een moodboard te maken. Het kan ook zijn dat je juist wilt dat een interieurstylist een moodboard voor je maakt. Een interieurstylist zal eerst een gesprek met je aangaan om zo een duidelijk beeld te krijgen en om sfeer te bepalen. Ook is het belangrijk voor het maken van een moodboard wat het budget zal zijn.


Hopelijk heb je na het lezen van deze blog al een beter idee over moodboards. Interesse in een eigen moodboard voor een nieuw huis of je woonkamer die je al lange tijd wilt veranderen? Neem gerust contact op.


XOXO, Daisy

19 views0 comments

Recent Posts

See All