• Daisy - Wonen in de Winkelstraat

Woonstijlen

'Wat vind jij een mooie woonstijl? Wat is jouw woonstijl? Als je jouw inrichting bekijkt, hoe zul je dan jouw woonstijl omschrijven?' Zo maar een greep vragen die iedereen vast herkent, want stelt iedereen deze vragen niet aan jou?


Er zijn ongelooflijk veel woonstijlen en je zult echt niet iedere stijl bij jouw huis of bij jouzelf vinden passen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want we zijn allemaal uniek nietwaar?

Met jouw woonstijl laat je verschillen in vormen en materialen zien en je kunt een persoonlijke sfeer creëren. Over sfeer zeggen we ook wel dat het je gevoel weerspiegeld. De sfeer in huis is erg bepalend en belangrijk, want dit maakt dat je jezelf er wel of niet prettig in voelt. Een persoonlijk element met een herinnering zorgt ervoor dat de sfeer nog meer voelbaar is. Naast sfeer zijn het ook de trends die invloed hebben op het interieur. Denk aan de trend met de kleur okergeel of industriële meubels.

Hieronder licht ik enkele woonstijlen toe:

- De landelijke woonstijl welke zich kenmerkt door 'natuurlijk, romantisch, gemoedelijk, comfortabel, royaal, geborgen en uitnodigend.' Sloophout, metalen kisten en jute zijn elementen die je veel terug ziet in de landelijke woonstijl.

- De klassieke woonstijl welke zich kenmerkt door 'rijk, warm, royaal en glamourous.' Denk aan kroonluchters en 'bling bling' die een gevoel van luxe en rijkdom uitstralen en wat een intense en ook luxe sfeer geeft. Intense kleuren als goud of zilver en het gebruik van marmer is bepalend voor de klassieke woonstijl.

- De retro woonstijl welke te herkennen is aan de ronde organische vormen en aan het kleurgebruik. Het interieur voelt warm en gezellig aan maar is daarnaast ook erg druk. Om de ruimte wat meer speels te laten worden zie je zitvormen zoals zitzakken en kussens. De woonaccessoires uit India met het intense kleurgebruik is helemaal op zijn plek in de retro woonstijl.

- De moderne industriële woonstijl die functioneel is en een gevoel van ruimte uitstraalt. Deze woonstijl heeft een stoer karakter en materialen als steen, beton, aluminium en leer zijn typerend voor deze woonstijl. Omdat deze woonstijl strakker is, zijn wit, grijs en zwart de main-kleuren en zie je vaak een accentkleur (bijvoorbeeld blauw).Hoe zou jij jouw woonstijl typeren? Wat vind je wel mooi? Wat vind je niet mooi? Of heb je juist een mix van stijlen in huis?


XOXO, Daisy18 views0 comments

Recent Posts

See All